Punca-Punca Najwa Latif & Yuna Gagal di AJL 26




eherm2..slamat mlm readers2 yg dikasihi dn disayangi..ha..mlm nih tbew2 jc dpt idea nk update blog..td search kt google pas2 jmpew ctew nih..jc pn apew lg update la hehe..cer kowang bcew tjuk kt tas2 gmpak x..haha...nih klo diowang bcew nih..mmpos jc knew saman hahaha....oke..back to the story..Siapa tengok Anugerah Juara Lagu semalam?mesti semua tengok kan?tipu la kalau tak tengok...jc mstila tgk ajl..tp xtaw la plak kowang cmnew kn hehe..
status facebook pun apa kurangnya... semuanya bercerita pasal AJL...haha


apa yang penting lagu-lagu yang dipertandingkan pulak semuanya best-best...
dalam hal ini juga..ada pihak yang tertanya-tanya..kenapa Najwa dan Yuna tidak meraih apa-apa kemenangan dalam pertandingan ini
mudah jer kalau nak tahu puncanya..
tapi ni hanya pendapat je....

Vokal:-
walaupun suara Najwa Latif dan Yuna agak unik...tapi adakah vokal mereka tinggi?
bagi aku..suara mereka amat bersahaja...langsung tiada ke'lantang'an vokal dalam lagu...
cuba bandingkan dengan Alyah...mana korang rasa lebih memukau?
**adik-beradik Youtube ini aku rasa lebih kurang jer...suara-suara sebegini hanya mampu menarik peminat di Youtube sahaja...
di Anugerah Juara Lagu mungkin tidak...

Persembahan:
-persembahan mereka aku rasa agak sendu la jugak..
mana taknya...Najwa Latif & Yuna kelihatan bersahaja di pentas...
tiada aksi-aksi yang dapat membuatkan penonton terpesona...
-Najwa Latif hanya tersenyum memetik gitar sambil menyanyi tanpa sebarang pergerakan...
-Yuna pula menyanyi dengan menunjukkan pelbagai mimik muka...

jc rasa mungkin AJL 26 ni amat mementingkan ciri-ciri tersebut...
disebabkan kedua-dua penyanyi ini tidak menepatinya ciri-cirinya....
mungkin itulah punca mereka tidak meraih apa-apa kemenangan...
Pendapat korang pulak?
Ketika mendendangkan lagu Cinta Muka Buku,
Najwa Latif kelihatan gugup dan kaku di atas pentas...
mungkin disebabkan tempo lagu yang dinyanyikan terlalu laju...
kena bagi slow sikit...m
uka pun dah naik pucat tu...

Fesyen Yuna jc rasa agak kepelikan....
Warna pakaian pun agak kepelikan jugak...
seperti di Zaman Retro...sesuai ke dengan tajuk Gadis Semasa?
tetapi Hafiz AF7 jc rasa memang terbaik..
Walaupun Fesyen kurang menonjol..ha..kowang jgn mcm2 taw..hafiz bt prsmbahan simple jerk..siap kaki aym,pkai tshirt n sluar biasa jerk leh mnang taw...tp jc mmg da leh agk pn yg hafiz akn mnang lm AJL nih..sbab kelantangan vokal hafiz nih amatlah menarik perhatian kn....walopon smple

Hafiz berjaya merangkul trofi Juara Lagu AJL 26 dengan lagunya  "Awan Nano"
Pergghh....jc pun suka lagu ni...mujur la menang
Vokal dia memang terbaik punya...
P/S: tahniah untuk hafiz af7...memang terbaek...

♥ Da baca eh? Mekasih.. ♥

5 doakan jijahcomey kurus:

Ct Mawa said...

setuju..mereka byk p'samaaan..& that's why mereka gagal..xpela,,dh msuk final pun kira ok..huhu

Mohamad Azizi Md Said said...

setuju ^^

jijah said...

@Ct Mawataw xpew...wlopon lgu sdap...tp wt prsmbahan pn ala2 kdar jerk nk wtpew kn....2la..kra oke la trpilih lm AJL kn wlopon xmnang...

jijah said...

@Mohamad Azizi Md Saidsetuju erh..hehehe.....smala ktew...

AkmaFaizal said...

Masa Hafiz kuar pakai baju simple tu, akak dah agak dia mengharapkan vokal je utk menang..tak sangka jadi Juara AJL 26..akak pun suka Awan Nano..Best!!!

Jom join ga ni
http://www.akmarwati.com/2012/02/pupel-liyana-mega-giveaway.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...